Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2012 15:41

Найстаріша українська студентка готується до випускного

Найстаріша українська студентка готується до випускного
Галина Чернова. Фото: respublika-krim.livejournal.com

Найстарша в Україні студентка 86-річна Галина Чернова із Сімферополя успішно здала держіспити. І 6 червня їй вручать диплом зі ступенем бакалавра Кримського інституту економіки та господарського права

"На іспитах, звичайно ж, хвилювалася, але не через свою підготовку - пам'ять-то у мене ще на заздрість молодим, голова ж нісенітницею не забита, - розповіла Галина Олексіївна журналістові "Сегодня". - Просто хотілося показати гідний рівень, адже в складі держкомісії були експерти не тільки нашого інституту. І все у мене вийшло - залишилося тільки диплом отримати. Чотири роки дуже швидко пролетіли і, слава Богу, я дожила до випускного".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 93-річна американка визнана найстаршою викладачкою йоги

Голова наглядової ради інституту Олександр Дудко каже, що йому буде шкода розлучатися з такою студенткою - Галина Чернова своїм прикладом підбадьорила весь викладацький склад, була хорошим прикладом для одногрупників і за час навчання прославила вуз на всю країну.

"Ніяких поблажок їй на держіспитах не робили, - каже Олександр Михайлович. - Це ж письмові іспити, кожен з 20 студентів тягнув свій квиток і в загальному залі при держкомісії писав відповіді. Це на сесіях наші викладачі могли до неї лояльно поставитися, враховуючи вік студентки. А держіспити - є держіспити . Тут все було по-серйозному ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 97-річний дідусь сьогодні стане найстаршим випускником у світі

За словами Дудка, цей експеримент виявився вдалим у багатьох аспектах, і він готовий продовжувати це починання як звичайну освітню практику для літніх людей з символічною платою за навчання - зі знижкою до 70 відсотків.

За магістерським ступенем Галина Чернова не збирається - каже, поки їй вистачає базової вищої економічної освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Грузії живе найстарша в світі 130-річна жінка (ФОТО)

"Це навчання потрібно було мені не для того, щоб влаштуватися на роботу, - пояснює з посмішкою Галина Олексіївна. - Ви ж уявляєте очі роботодавця, який прочитає моє резюме: "86-річний економіст без досвіду роботи"? Вся ця історія з інститутом допомогла мені знайти нових друзів, я жила дуже цікавим і насиченим життям, навіть на фестивалі студентської пісні виступала в Києві. Знаєте, на деяких напоях пишуть - перед вживанням збовтувати, от і людину час від часу потрібно збовтувати. "

Зараз всі думки Галини Олексіївни зайняті підбором випускної сукні, а потім вона сподівається видати збірку своїх віршів, які написала за час навчання в інституті.

Зараз ви читаєте новину «Найстаріша українська студентка готується до випускного ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути