Ексклюзиви
пʼятниця, 15 квітня 2011 14:04

90-річний дідусь став найстаршим велосипедистом Тернопільщини

Тернопільського пенсіонера Михайла Глущенка запросили до місцевої велоасоціації.

Чоловіку цьогоріч виповнюється 90 років. Він почав активно кататися на велосипеді три роки тому.

"Пішов до лікаря, а він сказав, що потрібно багато рухатися, і можна на велосипеді їздити", - розповів Gazeta.ua пенсіонер.

Чоловік купив велосипед на місцевому ринку за 750 гривень. Тепер кожні вихідні катається на ньому годину центральними вулицями міста. Каже, що коли тільки почав кататися, то часто падав. Особливо в ті моменти, коли залазив або злазив з велосипеда.

"Падав, як стовпчик. То ж візьми, старий діду, ногу підстав. А я не встигав підставити, то падав на плече", — поділився пенсіонер.

До того, як купляти цей велосипед, Михайло Іванович їздив ровером ще в молодості. Катався на службовому велосипеді свого брата – той працював бухгалтером в колгоспі. Часом позичав двоколісний транспорт в вчителя фізкультури та в односельчанина.

Глущенко пройшов з Червоною армією до Берліна. Потім працював при воєнкоматі. В цей час їздив машиною. Зараз, на дальні відстані, також їздить на чотирьох колесах – має запорожця.

На минулих вихідних пенсіонер приїхав на святкування "Велодня", яке проводили в Тернополі. Йому було присуджено нагороду, як найстаршому учаснику акції. Однак пенсіонер не дочекався церемонії нагородження.

Тож активісти велоруху нагородили його за кілька днів вже вдома. Вручили грамоту, велику помаранчеву футболку, та запросили стати членом місцевої велоасоціації.

Зараз ви читаєте новину «90-річний дідусь став найстаршим велосипедистом Тернопільщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути