Ексклюзиви
неділя, 20 травня 2007 14:19

1200 велосипедистів провели акцію "Всеукраїнський велодень"

Понад 1,2 тис. велосипедистів взяли участь в акції "Всеукраїнський велодень" у центрі Києва. Про це повідомила одна з організаторів акції Орина Куропаткіна.

Акція почалася загальним збором о 10:30 біля Арки Дружби народів і завершилася о 12:10 на Михайлівській площі.

Колона велосипедистів у супроводі двох патрульних машин ДАІ проїхала по маршруту: вулиця Хрещатик - Червоноармійська - площа Льва Толстого - вулиця Льва Толстого - Володимирська - Михайлівська площа. По всьому маршруту рух забезпечували регулювальники ДАІ.

Мета акції - продемонструвати переваги альтернативного автомобілям пересування на велосипедах, привернути увагу влади Києва до необхідності створення умов (велодоріжок, велопарковок) для велосипедистів.

Також велосипедисти закликають колег добиратися на роботу 21 травня на велосипеді, провівши, таким чином, нецентралізовану акцію "На велосипеді на роботу".

24 травня 2006 року близько 1 тис. київських велосипедистів провели в центрі Києва акцію "На велосипеді на роботу" вчетверте.

Київська міська державна адміністрація закликає велосипедистів столиці створити власну асоціацію, через яку вони зможуть ефективніше співпрацювати із владою й максимально лобіювати свої вимоги з організації дорожнього руху для велосипедистів, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «1200 велосипедистів провели акцію "Всеукраїнський велодень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути