понеділок, 24 вересня 2007 18:25

Найбільший Державний Прапор презентували у Тернополі (ФОТО)

23 вересня у Тернополі відбулося грандіозне дійство. Святкові заходи розпочалися ще з самого ранку – на Театральному майдані міста проходив другий день Шостого Всеукраїнського фестивалю козацької пісня "Байда".

На Театральному майдані міста зібралося більш як 60 тисяч жителів Тернопільщини. Одягнуті у помаранчеві футболки члени ВМГО "Молодіжний Союз – Наша Україна" принесли на майдан найбільший прапор України, який привезли до Тернополя з Донецька, об"їхавши уже Луганськ, Харків, Суми, Чернігів, Житомир, Рівне, Луцьк, Львів, Ужгород та Івано-Франківськ.

На його закриття прибув Президент України Віктор Ющенко. Під завершення виступу Президента вони на третину розгорнули над натовпом синьо-жовтий стяг. А після закінчення святкового дійства на Театральному майдані повністю розгорнули його на площі.

"Я гордий з того, що маю за честь сьогодні презентувати Найбільший Державний Стяг саме на моїй батьківщині - у Тернополі, – сказав на брифінгу для журналістів голова ВМГО "Молодіжний Союз Наша Україна" та керівник туру Степан Барна. – Вперше цей Прапор було розгорнуто 23 серпня 2007 року в День Державного Прапора України у м. Донецьку завдяки Донецькому обласному осередку нашої організації".

"Ідея пошити прапор виникла у членів Донецької обласної організації "Молодіжний союз Наша Україна", - продовжив його розповідь голова Донецької організації Андрій Фіщук.– Бабуся одного із наших активістів зголосилася допомогти. Пенсіонерка Марія Бєляткова зшила прапор за один тиждень. Цей прапор — символічна естафета від старшого покоління українських патріотів – молоді".

Із Тернополя він прямуватиме до Чернівців. 28 вересня прапор розгорнуть у Каневі на Тарасовій Горі та у Києві на Майдані Незалежності. Після цього його планують залишити або в одному із музеїв у Києві, повідомляє razom.org.ua

Зараз ви читаєте новину «Найбільший Державний Прапор презентували у Тернополі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути