вівторок, 10 листопада 2009 18:04

Нацкомісія забракувала дві книги фашистського змісту

Нацкомісія забракувала дві книги фашистського змісту
Книги Адольфа Гітлера "Моя боротьба" і "Удар русских богов" Володимира Істархова визнані Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі такими, що не відповідають українському законодавству. Як повідомляє прес-служба комісії, відповідні рішення були прийняті на її засіданні 29 жовтня.

Зокрема, комісія визнала, що книга Гітлера, випущена одним з харківських видавництв, містить інформацію, яка пропагує ідеологію фашизму (нацизму, расизму), розпалює національну та релігійну ворожнечу, принижує і ображає єврейську націю та інші нації за національною ознакою.

У зв"язку з цим було прийнято рішення вивчити питання про дотримання видавцями авторських прав, а висновок Нацкомісії направити видавництву з тим, щоб попередити з його боку можливі порушення чинного законодавства.

У той же час, у книзі Істархова "Удар русских богов" комісія виявила публічні висловлювання, спрямовані на розпалювання ненависті та ворожнечі в відношенні євреїв як нації, іудеїв і християн як представників світових релігій, а також інформацію, яка принижує і ображає єврейську націю за національною ознакою, пропагує неповагу до національних і релігійних святинь.

Про прийняте за книгою Істархова вирішенні Нацкомісія з питань захисту моралі має намір поінформувати Службу безпеки України.

ЛІГА
Зараз ви читаєте новину «Нацкомісія забракувала дві книги фашистського змісту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути