Ексклюзиви
середа, 07 жовтня 2009 15:49

Арт-проект "Проза" звинуватили в розповсюдженні дитячої порнографії

Арт-проект "Проза" звинуватили в розповсюдженні дитячої порнографії

Український інтернет-сайт "Проза" закрили у вівторок, 6 жовтня, за звинуваченням у поширенні дитячої порнографії. Про це повідомив у своєму блозі засновник і редактор арт-проекту Анатолій Ульянов.

"Я відкидаю вище зазначені звинувачення і ще раз заявляю: редакція "Прози" не займається розповсюдженням дитячої порнографії," - заявив Ульянов.

За його словами, всі публікації сайту "Проза" "носять виключно мистецький та інтелектуальний характер, належать світу мистецтва, науки та філософії".

"Ми займаємося діалектичним інформуванням, польовою журналістикою і кіберпросвітою. Будь-яка спроба тиску на нашу інформаційну політику сприймається нами як цензурний акт", - прокоментував Ульянов. Власне визначення напряму сайту звучить так: "Це філософське порно-видання про сучасну культуру".

"Хостери не здійснюють моніторинг контенту без прямих наведень. Очевидно, таке наведення було отримане американською стороною від когось з табору моїх українських "друзів": це могли бути і ультраправі ретрогради, і цензурна Комісія з Моралі, і просто приватні недоброзичливці, зацікавлені в тому, щоб наш проект зник з лиця Мережі - ворогів у нас достатньо", - припускає засновник видання "Проза".

Наприкінці травня Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі опублікувала на своєму сайті текст нового проекту критеріїв визначення еротики і порнографії.

Зараз Нацкомісія з питань захисту суспільної моралі, зокрема, займається рекламою комп"ютерної техніки, розміщеної на бігбордах у центрі Сімферополя з написом "Найкращi ПiСi ". На думку членів комісії, ця реклама не вписується в рамки пристойності і тому повинна бути знята з бігбордів.

За матеріалами Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «Арт-проект "Проза" звинуватили в розповсюдженні дитячої порнографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути