понеділок, 17 жовтня 2011 11:51

Націоналісти з Литви, Росії та Білорусі закликають об'єднуватись
20

Фото: Фото: Євген Борісов

16 жовтня у Львові біля пам'ятника В'ячеславу Чорноволу, що поруч з облрадою зібралось близько півтисячі націоналістів. Вони прийшли відзначити 69-ту річницю створення УПА. Автономні націоналісти організували марш під назвою "Воля народам – воля людині!". На акцію прийшли як львів'яни, так і гості з Тернополя, Вінниці, Києва, Чернігова, Криму, Росії, Литви та Білорусі.

Марш пройшов через Площу Ринок, вулицю Дорошенка, вулицю Бандери та закінчився біля пам'ятника вождеві націоналістів Степанові Бандері.

У ході взяли участь крім молоді люди похилого віку й діти. Колону супроводжували близько двох десятків піших міліціонерів. За колоною слідував автобус із "Беркутом". Перехожі позитивно реагували на акцію та підтримували гасла.

Націоналісти вигукували: "Воля народам – воля людині!", "РЕВОЛЮЦІЯ", "Бандера прийде - порядок наведе", "Рівність! Свобода! Братерство!", "Нація! Свобода! Соціалізм!", "Бандера, Шухевич – Герої України" тoщо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За УПА маршем йшли НКВДисти та німецькі солдати

Попереду колони несли банери з написами: "Воля народам – воля людині!", "Автономний опір", та "Проти імперіалізму і визиску! За безкласове суспільство! Воля народам – свобода людині!".

Біля пам'ятника Бандері відбулося віче, де виступили Юрій Михальчишин, Ярина Волошин та іноземні гості.

- Наші традиції не тільки не вмирають, а й поширюються. Я згадую перший марш УПА у Києві. Тоді на українському боці на Хрещатик прийшло від сили 100 осіб. Сьогодні по всій Україні вже третій день триває святкування – від столиці до невеличких селищ виходить українська молодь в авангарді майбутньої національної революції. Сьогодні ви всі – частинка великого народного руху. Вітаю вас з тим, що рух росте, розвивається, і, як бачимо, захоплює все ширші кола молоді. Ця молодь виросте і зросте у новій країні, - наголосив депутат фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Юрій Михальчишин, 29 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гасла маршу УПА - це піар і дешева популярність

- Ми приїхали підтримати вас у ваших починаннях в національно-визвольній боротьбі. У нас у Росії є тоталітаризм "Єдиної Росії", і я маю культурний шок, коли бачу футболки "Бандерштат" і червоно-чорні стяги. Дуже приємно. От у Росії навіть за тверезі пробіжки чекісти ловлять і потім виганяють з навчання й роботи. Політичну боротьбу вести просто неможливо. Легкий шовінізм відчуваю в магазинах, але загалом тут дуже подобається, - розповів націоналіст з Росії Олексій.

- Усі події, які відбуваються в Європі, призводять до знищення нації як такої. Якщо ми будемо боротись тільки в межах своїх етнічних кордонів, ми програємо. Є час, коли колоду потрібно нести всім разом. Один просто не може цього зробити, - значить треба разом це робити. Будь-який народ повинен бути гордий, але не принижувати інші нації, якщо вони живуть чесно, - пояснив гість з Литви Ігор Шишкін, 52 роки.

- Будь-який рух національно-орієнтованої молоді заслуговує найвищої підтримки суспільства. На даний момент потрібна саме міжнародна солідарність. Зараз глобалізм знищує самі основи наших цивілізацій. Тому притча про віник дуже актуальна. Коли він розібраний, то уразливий, а коли всі гілочки разом, то зламати його неможливо. Так само й ми. Просто якщо ми зараз не об'єднаємось, то через 50-60 років про нас уже ніхто й не згадає. Залишиться тільки сіра і безлика глобалізована маса, яка порпається на місцях наших великих народів, - зауважив націоналіст з Білорусі Іван Лисюк, 30 років.

На завершення усі присутні виконали державний Гімн.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти з Литви, Росії та Білорусі закликають об'єднуватись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути