вівторок, 26 липня 2011 17:11

Націоналісти виганяли з України "попа-колонізатора" Кирила
16

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

Сьогодні Конгрес українських націоналістів спільно з УНА-УНСО та православним братством святого Андрія Первозванного пікетували російське посольство у Києві.

Протестували проти втручання Патріарха Кирила у внутрішні справи України. Виступали голова секретаріату КУН Володимир Манько, очільник братства Андрія Первозванного Олександр Гудима, керівник Київської організації УНА-УНСО Ігор Мазур.

В акції взяли участь близько 30 мітингувальників. Тримали плакати "Русский мир - на Памир", "Україні - єдину помісну православну церкву", "Обережно! В Україну преться піп-колонізатор", "Стоп бандам Кирила".

"Ми не проти приїзду Кирила Гундяєва - хай собі приїздив би. Але ж він приїжджає з концепцією "руського миру". Хочемо попередити Кирила, аби він утримувався від властивих йому висловлювань, в яких він ставить під сумнів існування української мови, держави, нації. Ми будуємо власний, український світ. Ця акція - сигнал не тільки для українського суспільства, але і для росіян. Вони мають знати, що в Україні є люди, які не сприймають концепцію "руського міру" і які готові протидіяти їй. Українці хочуть розмовляти з Богом українською, і нам не потрібен російський патріархат. Ми будемо і далі боротися з антиукраїнським "руським міром", - сказав Манько.

"Росія досі дивиться на сусідів, як на рабів. Але більше ми в ярмо не станемо. Гундяєв є емісаром політичної еліти Московії, мета якої - тримати Україну на короткому повідку. Кирило не служить Богу - він заробив 5 мільярдів на контрабанді тютюну та горілки. Він політик, бізнесмен - хто завгодно, тільки не об'єднуюче начало для релігійних конфесій", - наголосив Гудима.

Пікетувальники тримали прапор Грузії, висловлюючи солідарність з грузинським народом.

"Католікос-патріарх Грузії Ілія II приїхав в Україну, як гість. Він не нав'язує нам концепцію "грузинського миру". Він приїхав як духовна особа, а не як політик. Кирилу варто брати з нього приклад", - зазначив Манько.

Пікетування розпочалося о 13.00, за годину закінчилося. Учасники домовились зустрітися завтра біля Українського дому та продовжити мітинг.

Гудима пообіцяв, що буде новий плакат "Ілія - патріарх, Кирило - олігарх".

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти виганяли з України "попа-колонізатора" Кирила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути