вівторок, 26 липня 2011 09:12

Патріарху Кирилу в Києві готують "теплий" прийом

Патріарху Кирилу в Києві готують "теплий" прийом

Конгрес Українських націоналістів у вівторок біля посольства Російської Федерації у Києві Конгрес Українських Націоналістів розпочне акцію протесту проти ідеї "русского міра", яку заповзявся втілити в Україні очільник РПЦ Патріарх Кіріл (Гундяєв).

Конгрес вважає візити російського Патріарха в Україну політичними та вимагає від влади попередити Кіріла (Гундяєва) щодо неприпустимості висловлювань, в яких він може ставити під сумнів українську державність.

"Російський Патріарх Кіріл (Гундяєв) знову прибуває до нас зі своєю ідеєю фікс щодо побудови в Україні так званого "русского міра" в той час, коли все більшого морального авторитету в нашій країні набувають саме українські церковні конфесії", – зазначає голова Секретаріату Головного Проводу Конгресу Українських Націоналістів Володимир Манько.

Він також переконаний, що "русский мір" ніколи не відбудеться.

"Незважаючи на те, що Патріарх Кіріл є досить впливовою постаттю у південно-східних регіонах, "русскій мір" в Україні ніколи не відбудеться. Ментально українці ніколи й не належали до цього "міра", - додав Манько, якого цитує прес-служба КУН.

Нагадаємо, що сьогодні до Києва з триденним візитом прибуває Патріарх Кирило.

Зараз ви читаєте новину «Патріарху Кирилу в Києві готують "теплий" прийом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

218

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути