четвер, 08 серпня 2019 17:08

Нацасоціація адвокатів вважає поширення інформації про професійну діяльність адвоката Максима Болдіна кримінальним злочином

Комітет із захисту прав адвокатів Національної асоціації адвокатів України (НААУ) вважає поширення інформації про професійну діяльність адвоката Максима Болдіна кримінальним злочином, передбаченим ч.1 ст. 397 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність захисника чи представника особи).

У зв'язку з цим Комітет, який розглядав заяву Болдіна у зв'язку з ситуацією, що склалася, має намір звернутися в органи Національної поліції України, а також в Комісію з журналістської етики.

У Комітеті вважають, що порушуючи Конституцію України, Закон України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" та низку інших нормативно-правових актів під час інформаційної атаки автори публікацій проти Максима Болдіна порушили правила неупередженості висвітлення судового процесу, поширили інформацію з необгрунтованими звинуваченнями, недостовірну негативну інформацію про адвоката Максима Болдіна, допустили ототожнення адвоката з клієнтом і посягнули на честь і гідність адвоката.

"Комітет зазначає, що обставини, викладені в скарзі від 07.08.2019 року, свідчать про те, що невідомими особами здійснюється ототожнення Вас (адвоката) з клієнтом, про Вас поширюється недостовірна інформація, що принижує честь, гідність і ділову репутацію, і є грубим порушенням законів України, принципів ООН", - йдеться в заяві голови комітету Нацасоціації адвокатів.

  Заява голови комітету Нацасоціації адвокатів
Заява голови комітету Нацасоціації адвокатів
  Заява голови комітету Нацасоціації адвокатів
Заява голови комітету Нацасоціації адвокатів
  Заява голови комітету Нацасоціації адвокатів
Заява голови комітету Нацасоціації адвокатів

Адвокат Максим Болдін є одним з п'яти претендентів на пост голови Одеської ОДА, яких 26 липня на своїй сторінці в Facebook назвав президент України Володимир Зеленський. Після цього, в ЗМІ почала кампанію з дискредитації Максима Болдіна. Сам він вважає, що за інформаційною атакою стоять корупційні клани Одеси.

Зараз ви читаєте новину «Нацасоціація адвокатів вважає поширення інформації про професійну діяльність адвоката Максима Болдіна кримінальним злочином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути