середа, 31 липня 2019 12:50

На вихідні падатиме зірковий "дощ"

На вихідні падатиме зірковий "дощ"
NASA радить космічним натуралістам експериментувати. Фото:Reuters

Найближчими вихідними наша планета проходитиме через метеорний потік Персеїди. NASA порадила фотографам, як краще відзняти цей момент.

У реальності зірки "не падають", це просто вислів, який використовують, щоб описати згораючі метеорити, пише "Уніан".

За кілька днів зорі "падатимуть" вкотре, і люди задля гарних кадрів використовуватимуть всі можливі методи фотографування - від тривалої витримки до постпродакшн розмальовки космосу у фіолетові кольори. Фахівці з NASA розуміли, що буде такий інтерес до метеоритного потоку, опублікувавши основні поради, щоб його зафільмувати. "Падатимуть" зорі з 2 по 4 серпня, а піку досягнуть 11, 12 і 13 серпня. Астрологи радять у цей час виїхати за місто і знайти місце, де найбільш темне і чисте небо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місячне затемнення в різних куточках планети: показали неймовірні фото та відео

У місті є багато освітлення, тому вловити миті зорепаду буде важко. Технічно для різкого якісного знімка радять використовувати штатив, максимально тривалу витримку і таймер або дистанційне керування затвором камери. Якщо навіть трохи порухати рукою під час натискання кнопки, то вся робота може зіпсуватись. Якщо є можливість, то краще використовувати найбільш широкоформатний об'єктив або "риб'яче око", щоб захопити якомога більше простору.

Новачкам краще використовувати режим ручного фокусування. Автофокус вночі не зрозуміє, на якому саме місці потрібно акцентувати увагу. Об'єктив треба вчасно напрявляти у потрібному напрямку.

Метеорний потік Персеїди найкраще виднітиметься у Північній півкулі та простягнеться до середини південних широт із боку сузір'я Персея, тому в Україні його буде видно добре.

NASA радить космічним натуралістам експериментувати. Найбільше залежить від швидкості затвора - на максимальних значеннях ви можете відобразити не тільки метеорити, які згоряють, але і смуги від пересування зірок. Якщо ж хочете, щоб мільйони маленьких точок залишалися статичними, краще не захоплюватися shutter speed. Білл Кукі, фахівець NASA, говорить, що зараз метеорів буде небагато, - від 60 до 70 на годину. Наприклад, раніше це число досягало 200.

"Люди спостерігають за цим метеорним потоком найчастіше, тому що він відбувається влітку, коли ночі теплі та зручні, і вам потрібно турбуватися тільки про комарів", - прокоментував Кукі.

На українців насуваються 2 магнітні бурі. 5-6 серпня астрономи прогнозують магнітні збудження, близькі до магнітної бурі першого рівня G1. Такі бурі здатні впливати на енергетичні системи, космічні апарати, наземні системи.

Зараз ви читаєте новину «На вихідні падатиме зірковий "дощ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути