вівторок, 20 серпня 2013 18:36

На відкритті Сорочинського ярмарку підняли прапор Росії
17

Фото: Фото: Сергій Рибалко

У вівторок, 20 серпня, у селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області відкрили Національний Сорочинський ярмарок. На нього приїхав віце-прем'єр міністр України Олександр Вілкул. Під час його промови на сцені підняли прапор Росії, українського не було взагалі.

На відкритті на площі перед головною сценою зібралось близько 500 осіб, переважно молодь й пенсіонери. Частина всілася на прості дерев'яні лавки, решта зайняли місця в кафе навпроти.

"Сорочинський ярмарок важливий культурологічний захід нашої національної самоідентифікації, – повідомив Олександр Вілкул. - Він має стати нашим ідеологічним брендом, який ми завжди будемо підтримувати. Адже ми - українці й в нас є традиції, які шануємо".

У цей час на сцені двоє жінок у національних костюмах підняли російський прапор.

"Оце тобі й на, традиції. А де прапор України, ми що, вже в Митний союз увійшли, - обурилась Ніна Аргенська з Дніпропетровська. – Ні дня без політичних провокацій не обійдуться. Це ж ярмарка! Тут люди приїхали відпочити від ваших закидонів".

В адміністрації ярмарки говорять, що прапор підняли учасниці хору з російського міста Орел "Русская песня". Зробили це з власної ініціативи.

"Вони вийшли на сцену якраз перед виступом головних гостей. В руках уже був прапор, бо вони представляють саме Росію, - говорить Тетяна Любченко з адміністрації ярмарку. - На їх місці міг бути будь-який інший хор і з України, з Азербайджану".

Зараз ви читаєте новину «На відкритті Сорочинського ярмарку підняли прапор Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

294

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути