вівторок, 30 липня 2013 12:51

Севастополь проведе футбольний турнір під бандерівськими прапорами
10

Відбірковий етап "Кубка молодого футболу": Київ, 28 липня 2013

В містах України проходить "Кубок молодого футболу" - футбольна першість серед школярів. Черговий із його етапів відбувся цих вихідних у Києві.

Всеукраїнські змагання організували київські націоналісти з формації С14. За їхнім задумом, кожне місто-учасник присвячує свій відбірковий турнір історичному герою, який прославив рідний край, повідомляє Gazeta.ua.

"Київський відбірковий турнір носив ім'я Володимира Покотила - ветерана, керівника київського проводу ОУН у 1940-их роках. 91-річний пан Володимир особисто відвідав стадіон і привітав учасників", - розповідає Дмитро Різниченко, який допомагає в організації заходу.

У кожному місцевому турнірі беруть участь 16 команд по 8 гравців, які народилися не раніше 1995 року. Вже відбулися змагання у Львові, Черкасах і Києві. Черкаський відбір носив ім'я отамана УНР Петра Дерещука, у Львові - юного "оунівця" Богдана Цицика, в Ужгороді - Юліана Химинця, пояснив співорганізатор.

На черзі - Харків, Севастополь, Ужгород, Луганськ, Чернігів та київський фінал.

"Найближчий розіграш - у Закарпатті, потім - у Криму, однак там точна дата під питанням, бо днями міліція заарештувала тамтешнього активіста, то всій тусовці, яка нам допомагала, зараз не до футболу", - пояснює Різниченко.

Засновники обіцяють, що переможці відбіркових турнірів будуть нагороджені призами та запрошені на всеукраїнський фінал у Києві. Він відбудеться в жовтні, на Покрову – день українського козацтва.

Зараз ви читаєте новину «Севастополь проведе футбольний турнір під бандерівськими прапорами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути