понеділок, 21 травня 2012 16:29

На тестуванні з російської мови зафіксували низьку явку абітурієнтів

На тестуванні з російської мови зафіксували низьку явку абітурієнтів
"Опора" розповіла про випадки порушень під час ЗНО з російської мови. Фото: 4vlada.com

Зовнішнє незалежне оцінювання з російської мови відзначилося низькою явкою абітурієнтів на пункти тестування. Про це Gazeta.ua повідомили спостерігачі громадянської мережі "Опора".

Зокрема, за даними активістів, по Україні не з'явилося на перевірку знань близько 20% раніше зареєстрованих осіб. До прикладу, на Рівненщині зафіксовано явку на рівні 62,86%, в Івано-Франківській області - 68%. У Чернівецькій області, де явка склала 74,68%, спостерігачами було виявлено аудиторію, в якій з чотирьох зареєстрованих учасників ЗНО з'явився лише один.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед ЗНО треба буде пройти через металошукачі

"Незважаючи на низьку явку на пунктах тестування, абітурієнти відзначилися порушенням процедур ЗНО. Зокрема, через запізнення та відсутність одного з необхідних документів, до тестування не були допущені абітурієнти у Сімферополі, Донецьку, Харкові, Львові та Луганську", - додали в "Опорі".

Крім того, за інформацією громадських діячів, на пункті тестування у Миколаєві одна з абітурієнток відпросилася до вбиральні та повернулася через пів години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російську, як іноземну мову, вводити не можна" - освітянин

"Протягом цього часу її намагалися знайти чергові пункту, однак марно. Коли учасниця з'явилася, то пояснила, що погано себе почувала. Оскільки факт не був підтверджений медичним працівником, до тестування дівчина більше не була допущена", - відзначили в організації.

Нагадаємо, тестування з російської мови проходило у 40 пунктах тестування, найбільша кількість з яких розташована у Автономній республіці Крим (7) та Донецькій області (6).

Зараз ви читаєте новину «На тестуванні з російської мови зафіксували низьку явку абітурієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути