четвер, 03 травня 2012 18:26

"Російську як іноземну мову вводити не можна" - освітянин

"Російську як іноземну мову вводити не можна" - освітянин
Ігор Івасюк запропонував на базі шкіл з малою кількістю дітей відкривати дитячі садочки. Фото: Тетяна Щербатюк

Начальник управління освіти у Вінницькій області Ігор Івасюк назвав поточний навчальний рік дуже складним.

3 травня на прес-конференції він провів його підсумки.

"Цей навчальний рік був дуже складним. Спочатку через сильні холоди діти не ходили в школу. Тепер скорочується навчання через ЄВРО-2012. Звісно, такий навчальний процес можна сприймати тільки як виняток. Діти повинні отримувати знання повноцінно", - сказав він.

Зазначив також, що прохідний бал ЗНО з профільного предмету буде складати 140 балів.

"Звісно, деякі вузи ризикують не набрати студентів. Адже абітурієнти обирають навчальні заклади, де дають ґрунтовні знання. Тому деяким приватним вузам потрібно буде купити великий замок і повісити на двері. Вони повинні зрозуміти, що в такий конкуренції виживає сильніший. А не той, що тільки і вміє збирати гроші у студентів та їхніх батьків", - зауважив Івасюк.

Кількість бюджетних місць залишилась майже на минулорічному рівні. Збільшили на технічні спеціальності і зменшили на гуманітарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 329 тисяч випускників зареєструвалося на участь в ЗНО

"Я думаю, це правильно. Адже треба випускати саме ті кадри, які витребувані на ринку праці. Сьогодні ми маємо дефіцит кадрів на селі. Особливо вчителів англійської мови. Хоча наш педуніверситет і випускає фахівців з двома спеціальностями. Наприклад, англійська та філологія. Російську як іноземну мову вводити не можна, тому що це мова нацменшин", - запевнив він.

Із 2013 року інформатики навчатимуть з 2-го класу.

"Підручники готують. А хто буде викладати — ще не вирішили. Мабуть, азам зможе навчити й вчитель молодших класів. Адже до 2012 року всі викладачі мали пройти курси комп'ютерної грамотності на рівні користувача. Ще одне питання - морально застаріле обладнання. Технічно воно працює, але в сучасних умовах інформаційним технологіям на ньому навчати важко. Таке устаткування можна віддавати в початкову школу для знайомства з технікою", - наголосив Івасюк.

Він запропонував на базі шкіл з малою кількістю дітей відкривати дитячі садочки. Такий крок дозволить зекономити на будівництві дитячого дошкільного закладу та унеможливить закриття малокомплектної школи.

Зараз ви читаєте новину «"Російську як іноземну мову вводити не можна" - освітянин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

117

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути