вівторок, 08 травня 2012 13:18

Перед ЗНО треба буде пройти через металошукачі

Перед ЗНО треба буде пройти через металошукачі
Фото: obozrevatel.com

Більше 20% пунктів проведення незалежного тестування вже обладнані системами відеоспостереження. Про це заявила директор Українського центру оцінювання якості знань Ірина Зайцева, яку цитують Коментарі.

За її словами, багато пунктів буде обладнано рамками металошукачів, і прохід через таку рамку буде обов?язковим - за умови присутності співробітника правоохоронних органів.

При цьому вона зазначила, що спочатку випускникам запропонують самостійно здати мобільні телефони та інші пристрої, заборонені на тестуванні. У разі їх виявлення, такі пристрої будуть вилучені. Якщо ж їх знайдуть уже в процесі ЗНО, то випускник буде видалений з приміщення, а його робота анульована.

Також вона підкреслила, що вже більше 20% пунктів тестування обладнані системами відеоспостереження, або ж з адміністрацією пунктів є домовленості про обладнання засобами контролю, зокрема металорамками і металодетекторами. Крім того, за словами Зайцевої, діятимуть декілька мобільних груп з необхідним обладнанням.

Такі нововведення будуть задіяні у всіх регіонах України, але, звісно, найбільше таких пристроїв буде встановлено у Києві.

Раніше повідомлялося, що у зв?язку з проведенням в Україні Чемпіонату Європи 2012 року з футболу, перенесено терміни проходження ЗНО. Незалежне тестування розпочнеться вже 15 травнятестом з хімії і закінчиться 7 червня тестом з біології.

Зараз ви читаєте новину «Перед ЗНО треба буде пройти через металошукачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути