Ексклюзиви
субота, 12 березня 2011 18:55

На Рівненщині у березі знайшли Голгофське розп'яття

До села Вербень у Демидівському районі Рівненщини з'їжджаються паломники. Перед Великим постом у місцевому лісі спиляли дерево, на зрізі якого видно розп'ятого Христа.

"Днями ми саме розчищали ділянку в урочищі Кобиляк від старих беріз та грабів. Коли пройшли вже півтора гектари, я спиляв звичайну 50-річну березу. Придивився, а на зрубі – хрест. І не простий – а ціле розп'яття з фігурою Христа. Якщо придивитися, можна розгледіти голову, ноги й руки. І на пеньку таке саме зображення є", - розповідає лісоруб Олексій Грибок, 34 роки.

Лісівники перевірили інші дерева – більше ніде хрестів не було. Стару березу розпиляли на кілька кругляків. Частину роздали односельцям, один занесли в сільську раду, інший – до церкви Успіня Божої Матері.

"Я і собі шматок приніс на згадку. Тепер до хати щодня приїжджають паломники, були навіть з Львівщини та Волині. Люди моляться, навіть плачуть. Дехто бере того кругляка і обтирається ним – вірять, що то зцілює, - додає Грибок.

46-річнй отець Василь Парфанюк вважає, що це вищий знак до покаяння.

"Неспроста хрест з'явився саме перед Великим постом. У нашому селі такого ще не було", - запевняє священик.

Рівненські науковці кажуть, диво можна пояснити природними процесами. Коли дерево старіє, його центральна частина поступово відмирає. Серцевина перестає проводити воду і в ній відкладаються смоли. Лісівникам по всій країні зустрічаються дерева з незвичним ядром - плямами або затемненням.

Три роки тому хрест у дереві бачили у райцентрі Млинів. У дворі Свято-Покровського храму тоді спиляли 100-річний ясен, коріння якого оплело давню могилу.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині у березі знайшли Голгофське розп'яття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути