середа, 03 березня 2010 11:33

На Закарпатті всередині дерева знайшли викарбувані хрести (ФОТО)

У селі Неліпино Свалявського району Закарпаття всередині бука люди знайшли близько 20 хрестів. Усі вони правильної форми, ніби випалені в дереві.

Диво помітив місцевий житель Іван Данч, 32 роки, минулого тижня, коли розколов поліна. Ковбиці з хрестами передали до сільської Свято-Воздвижденської церкви.

"Старого бука ми з колегами повалили ще торік, у грудні, - розповів Gazeta.ua Іван Данч. Чоловік проводить санітарну очистку лісу. – Але забрати одразу не змогли, бо випав великий сніг. За поваленими деревами повернулися у лютому".

Робітники завантажили всі дерева на кузов автомобіля. Бука також розрізали на кілька частин і відкотили вбік з рештою інших дерев.

"Та забрати його ніяк не вдавалося, бо машина, наближаючись до ковбиць, котилася юзом вниз, - сказав Данч. – Вирішили залишити дерево на лісосіці. За тиждень я повернувся до лісу: хотів зібрати для господарства відходи дерев. Згадав і про того бука, що не давався нам у руки".

Дерево Данч привіз додому і спробував розколоти на менші частини. Та ковбиці не піддавалися сокирі. Тому вирішив закинути їх у піч як є.

"Але дерево не хотіло горіти. Навколо нього димілося, а його вогонь не чіпав. Потім раптово виникла пожежа у димарі. Загасивши її, ми з батьком вийняли дерево з печі. На вулиці почали знов колоти. Дивимося, а всередині кілька хрестів. Спочатку дерево відклали вбік, бо думали люди сміятимуться з нас. Диво помітила сусідка, вона й розповіла священику".

Поліна з хрестами забрали до сільської церкви. Їх благословив архієпископ православної церкви Феодор. До місцевого храму приходять паломники.

"Це справжній прояв Божого провидіння, - вважає священик отець Дмитро Холод. – Бог дав таке диво, щоб об"єднати людей".

Фото: Сніжана Русин/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті всередині дерева знайшли викарбувані хрести (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути