Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2012 14:41

На розробку логотипу Черкас пішов тиждень

Черкаси обрали туристичний бренд, повідомляють на порталі Черкаської міської ради. За підсумками змагання переможцем визнано Сергія Сагадєєва, автора роботи № 61-А. Він зобразив місто в єдності трьох елементів – лісу, води і позитивних емоцій.

Автор: Скрін: Gazeta.ua
  Логотип-переможець
Логотип-переможець

Туристично-інформаційний центр Черкас в травні цього року поширював анкети в яких черкасці мали відповісти з чим у  них асоціюється рідне місто. Анкета дала змогу зрозуміти, що Пагорб Слави – це невід'ємна частина туристичного образу міста. Сергій Сагадєєв відтворив його у вигляді сонячної постаті. Також більшість учасників анкетування впевнені, що головні туристичні переваги міста – це найбільший в Україні сосновий бір і велетенське водосховище з 13-кілометровою смугою пляжів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крім логотипу Києву оберуть і антилоготип

28-річний Сергій Сагадєєв – випускник Харківської академії дизайну та мистецтв і працює у сфері графічного дизайну вже понад 8 років. За цей час Сергій розробив успішний фірмовий стиль для Черкаського державного технологічного університету, а також для низки приватних компаній.

Автор: Скрін: Gazeta.ua
  Сувенірна продукція з новим логотипом міста
Сувенірна продукція з новим логотипом міста

"На розробку кінцевого варіанту пішов тиждень. На конкурс я надіслав всього 4 роботи: у формі серця, чайки, літери "Ч", але найвдалішою виявилася все ж перша."- зізнається Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Логотип Києва визначать опитавши 10 тисяч киян

Члени конкурсної комісії впевнені, що перемогу Сергієві забезпечило те, що його ідея відповідає вимогам і умовам конкурсу, а саме: стосується культури, історії міста, є простою та доступною, може бути легко відтвореною в найрізноманітніших формах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лондонському пабі готують котлету по-київськи

"Ідеї прийшли від осмислення міста. Я сам черкащанин. Знаю чудові сторони міста: ліси, Дніпро, архітектура. Найвпізнаванішим є, звісно, монумент на Пагорбі Слави. Все це я й відобразив у логотипі.  Я довго думав над слоганом, але одного разу довго дивився на воду і в думці само по собі з'явилося: "В обіймах краси". Це теж відображено на логотипі. Силует людини на логотипі розкриває обійми, що символізує гостинність." - розповідає Сергій.

Автор: Скрін: Gazeta.ua
  Сувенірна продукція
Сувенірна продукція

Нагадаємо, що за перемогу в конкурсі черкаська мерія обіцяла приз 10 тис. грн. Сергій ще не знає на що витратить виграш, але каже, що частину обов'язково віддасть на благодійність.

Зараз ви читаєте новину «На розробку логотипу Черкас пішов тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути