понеділок, 22 лютого 2010 09:28

На Прикарпатті вдруге відбудеться гей-парад

На Прикарпатті вдруге відбудеться гей-парад

В обласному центрі Прикарпаття вдруге хочуть провести привселюдний збір людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією. Таким чином лесбійки та гомосексуали намагаються привернути увагу громадськості до проблеми поширення ВІЛ-інфекції.

Голова міського благодійного фонду "Солідарність" Андрій Микитин розповів, що Міжнародний благодійний фонд "Альянс" виділив гроші на парад.

"Парад буде, хто візьме участь не знаю, зі мною ніхто не радиться. Міжнародний благодійний фонд "Альянс" дав їм гроші на проведення заходу. Гроші вкрали і сказали, що в Івано-Франківську був гей-парад, - повідомив А.Микитин.

У західному регіоні України фонд "Альянс" більше десяти років опікується особами групи ризику: наркозалежними, працівниками сексбізнесу, колишніми ув"язненими, людьми хворими на туберкульоз, ВІЛ-інфікованими.

"Скажіть як гей-парад може допомогти у боротьбі з ВІЛ/СНІДом. Уся ця боротьба тільки на папері, це відпрацьований варіант демократії, - обурився Микитин. - В "Альянсі" живуть при комунізмі, отримують зарплату по 6-8 тисяч доларів на місяць".

Гей-демонстрацію планують провести навесні.

Християнські спільноти в обласному центрі Прикарпаття виступили проти подібних акцій. З офіційними листами вони звернулись до міської та обласної влади Івано-Франківська.

Активно відстоювати свої права в обласному центрі сексменшини почали три роки тому. Проводили постійні збори, де вчили як захищати свої права, як поводитись якщо тебе затримали правоохоронці. Також гомосексуалам роздавали безкоштовні презервативи "Голубая луна".

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті вдруге відбудеться гей-парад ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути