вівторок, 01 травня 2007 13:21

На пагорбі Тинісмягі в Таллінні знайшли останки 9 солдатів

На місці розкопок поховання радянських воїнів на горбі Тинісмягі в центрі Талліна знайдені останки 9 людей, повідомляє агентство "Інтерфакс" з посиланням на керівника прес-служби міністерства оборони Естонії Мадіса Мікко. За його словами, в даний час розкопки продовжуються.

Коли вони завершаться, буде проведена ідентифікація останків, після чого їх перезахоронюватимуть на Військовому кладовищі в Таллінні. До цього повинне бути завершене будівництво кам"яної стіни навколо перенесеної сюди 27 квітня скульптури Бронзового солдата.

"Перезахоронення останків відбудеться, очевидно, в кінці червня. Буде проведено церковне богослужіння", - заявив Мікко. Нагадаємо, на Тинісмягі було поховано 13 радянських солдатів, загиблих при звільненні Естонії.

В середині березня 2007 року комісія міністерства оборони з військових поховань рекомендувала перезахоронювати останки військовослужбовців на талліннському військовому кладовищі, оскільки "спокій похованих на пагорбі Тинісмягі не забезпечений належним чином". Естонська влада стверджує, що пам"ятник Воїнові-визволителеві став місцем для мітингів і акцій політичного характеру.

У ніч на минулу п"ятницю Бронзовий солдат був демонтований, після чого в Таллінні почалися масові безпорядки, в результаті яких були затримані в цілому більше тисячі чоловік. В ході хвилювань одна людина загинула (за офіційною версією, від ножового поранення), ще декілька десятків було поранено. 30 квітня Воїн-визволитель був встановлений на Військовому кладовищі, пам"ятник відкритий для відвідин, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «На пагорбі Тинісмягі в Таллінні знайшли останки 9 солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути