понеділок, 17 листопада 2008 09:47

На Місяці відкриють цвинтар

Американська компанія Celestis оголосила про прийом замовлень на розміщення кремованих останків на Місяці, повідомляє AFP. Компанія пропонує своїм клієнтам цілий спектр послуг. Так, вартість відправки символічної порції попелу померлого вагою в один грам (залежно від ваги людини після кремації може виходити до трьох кілограмів попелу) складає майже 10 тисяч доларів. З прайс-листом компанії можна ознайомитися тут. Відправка останків цілком не передбачається.

За словами адміністрації компанії, перший подібний політ може відбутися вже в 2010 році. У 2008 році Celestis уклала контракти з приватними комічними перевізниками OdysseyMoon і AstroboticTechnology, які в даний час працюють над проектами ракет, здатних доставляти вантаж на Місяць.

Зараз компанія пропонує цілий спектр послуг, пов"язаних з похоронами в космосі. За певну суму кремовані останки можуть бути відправлені на орбіту Землі, а також в далекий космос. Остання послуга буде доступна тільки в 2011 році, коли компанія розробить відповідну капсулу.

Першою людиною, похованому на Місяці, став астроном NASA Юджін Шумейкер (EugeneShoemaker). Десять років тому його останки були відправлені на орбіту, після чого, через рік, були поховані в районі південного полюса земного супутника.

Зараз ви читаєте новину «На Місяці відкриють цвинтар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути