Ексклюзиви
середа, 15 вересня 2010 20:19

На Луганщині танковий снаряд зруйнував чотириквартирний будинок

На Луганщині танковий снаряд зруйнував чотириквартирний будинок

У Луганській області під час вибуху боєприпасу отримав несумісні з життям травми і помер в лікарні 50-річний житель села Кряківка Слов"яносербського району. Про це повідомили в прес-службі обласного ГУ МНС.

Вибух стався в одноповерховому чотириквартирному будинку. Господар єдиної житлової квартири, колишній прапорщик, довгий час заробляв на життя тим, що збирав і здавав металобрухт.

Метал він збирав неподалік - на полігоні військового містечка, що був розташований тут у радянські часи. Армійські трофеї чоловік зберігав у своєму будинку в трьох порожніх квартирах.

У МНС наголосили, що як колишній військовий чоловік не міг не знати про небезпеку, яку становлять вибухонебезпечні предмети. Тим більше, що близько двох років тому колишній прапорщик вже постраждав в результаті вибуху невідомого предмету. Тоді чоловік отримав важкі поранення черевної порожнини. Лікарям ледве вдалося його врятувати, але в тілі так і залишилося близько 30 осколків.

Цього разу за кілька хвилин до трагедії чоловік мирно розмовляв із сусідами на вулиці, потім пішов у будинок, звідки майже відразу ж пролунав вибух. На очах у односельців обрушився будинок. Сусіди, ризикуючи життям, кинулися рятувати людину з- під завалів і витягли тіло - колишній прапорщик залишився без обох ніг.

Хоча всі екстрені служби прибули на місце події дуже швидко, врятувати мисливця за металом не вдалося. Незважаючи на зусилля медиків, від отриманих ран він помер у районній Слов"яносербській лікарні.

Після розбору завалів та обстеження небезпечної зони піротехніками МНС та міліції виявили: артилерійський снаряд калібру 126 мм, 2 снаряди РПГ-7 В (можливо, навчальні), 4 пластини активної броні, до складу яких входить пластид.

За попередньою версією, загиблий став жертвою танкового снаряда калібру 125 мм.

proUA

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині танковий снаряд зруйнував чотириквартирний будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути