середа, 30 липня 2008 14:22

На колишнього зятя президента Казахстану завели третю справу

Комітет національної безпеки (КНБ) Казахстану розслідує ще одну кримінальна справа відносно колишнього зятя президента країни Нурсултана Назарбаєва Рахата Алієва. Як повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на неназване джерело, Алієва підозрюють в рейдерстві.

Кримінальна справа, за інформацією агентства, порушена в рамках основної справи відносно Алієва, який раніше був визнаний винним в підготовці державного перевороту. За даними слідства, він причетний до захоплення майна декількох крупних підприємств республіки, зокрема заводу по виробництву винно-горілчаної продукції. Справа може бути направлена до суду до кінця цього року.

Як розповів співбесідник агентства, отримані в результаті таких операцій кошти Алієв та його спільники використовували для фінансування підготовки перевороту. У справі проходять ще декілька неназваних посадових осіб, які "мали безпосереднє відношення до захоплення власності, а також махінацій зі зброєю".

У березні Алієв, який ховається за кордоном, був визнаний винним в підготовці державного перевороту і засуджений до 20 років позбавлення волі. До такого ж покарання засуджено його спільника - екс-голову КНБ Альнура Мусаєва, який також знаходиться за кордоном. Вирок відносно них ухвалений заочно. До цього Алієва вже засудили на 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з конфіскацією майна за викрадання трьох топ-менеджерів казахстанського "Нурбанка" і створення ОЗУ, що займався рейдерством і підробкою документів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «На колишнього зятя президента Казахстану завели третю справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути