четвер, 14 лютого 2013 16:55

На Київщині 1 500 собак можуть залишитись на вулиці
8

Фото: Фото: Андрій Шматов

Притулок "Сиріус", що знаходиться у селі Толокунь на Київщині, має переїжджати на нове місце. Територію мають звільнити до 15 червня 2013 року. Це пов'язано з тим, що у притулку закінчився договір оренди і на тому місці власник земельної ділянки планує будівництво. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла у інтерв'ю директор притулку "Сиріус" Олександра Мезінова.

"Сиріус" - це найбільший притулок за кількістю тварин в Україні. Притулок постійно поповнюється новими тваринами. Зараз там перебуває 1 500 собак та 80 котів. Тимчасово притулок не приймає тварин через переїзд. Нове місце, куди має переїхати притулок, розташоване у селі Федорівка Вишгородського району Київщини. Займає площу 4 гектари, а це на 1 гектар менше за попереднє місце. Проте на новому місці притулок немає достатньо вольєрів, паркан збудовано наполовину.

"Половина паркану готова, інша - це 612 метрів - ні. Зараз коти переїхали у село Федорівка. Собаки переїхати не можуть, бо маємо вольєрів на 300 собак і то 100 з них вже зайняті. Як тільки ми туди почали переселятися селяни стали підкидати нам тварин", - розповіла Олександра Мезінова.

На новому місці у селі Федорівка притулок має старий корівник. Наразі туди помістили котів.

"Цей корівник був у аварійному стані, зовсім зруйнований. Після Чорнобилю він стояв пустий без вікон і дверей. Ми все встановили, поставили вольєри, зробили підлогу. Це єдина будівля, яка готова до переїзду", - підкреслила Олександра.

За її словами, щоб перевести всіх тварин на нове місце потрібно близько півтора місяця.

"Від попереднього переїзду ледь очухалися. У нас був такий стрес, я вже не кажу про тварин. Це все робиться в поспіху, бо і водії чекають. Тоді навіть одна собака загинула", - розповіла директор притулку.

Бажаючі допомогти притулку "Сиріус" з переїздом можуть звертатися за телефоном (067) 656-70-98 та (050) 550-71-39. Більш детальна інформація на сайті dogcat.com.ua.

 

Зараз ви читаєте новину «На Київщині 1 500 собак можуть залишитись на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути