вівторок, 09 лютого 2010 17:50

На італійське посольство в Ірані напали проурядові ополченці

На італійське посольство в Ірані напали проурядові ополченці

Іранське проурядове ополчення в вівторок спробувало здійснити напад на італійське посольство в Тегерані, повідомив міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні.

"Близько ста членів проурядового угрупування "Басідж" вдягнутих у цивільне спробували напасти на посольство. Вони кричали "смерть в Італії" і "смерть Берлусконі", - заявив Фраттіні під час слухань у Сенаті, присвячених ситуації в Ірані.

Нападники кидалися каменями в будинок, але не спричинили ніяких серйозних ушкоджень. Невдовзі іранська поліція була змушена втрутитися, щоб запобігти ескалації насильства.

Фраттіні додав, що подібні інциденти відбувалися також з французьким і голландським посольствами.

Воєнізоване формування "Басідж" - це віддані владі угрупування, ціллю яких є захист режиму. Кількість "Басідж" сягає 400 тисяч осіб. Особливо вони "прославився" під час придушення акцій протесту опозиції в червні 2009 року

"Басідж" не лише побивалисупротивників президента Махмуда Ахмадінежада, а й брати участь в нападах на помешкання критиків уряду. Точна кількість осіб, убитих від рук ополчення невідома, проте існують чутки про близько тисячі загиблих.

Gazeta.ua за матеріалами Tvn24

Зараз ви читаєте новину «На італійське посольство в Ірані напали проурядові ополченці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути