пʼятниця, 11 квітня 2008 16:28

На Google подали до суду за порушення прав віруючих

Найбільша британська добродійна організація Християнський інститут подала позов на американську компанію Google, звинувативши останню в дискримінації прав віруючих і порушенні британського законодавства, повідомило провідне християнське інформагентство ChristianTelegraph.

Подібне рішення Християнський інститут, що виступає на підтримку сімейних цінностей прийняв після того, як компанія Google відмовила в розміщенні реклами на своєму сайті, пославшись на некоректний зміст.

Реклама була направлена проти абортів, тому християни звернулися до суду, заявляючи про те, що подібна відмова порушила права віруючих.

Християнський інститут в своєму позові посилається на Акт про рівність, прийнятий у Великобританії в 2006 році, який забороняє дискримінацію за релігійною ознакою в розповсюдженні товарів і наданні послуг.

"Для багатьох людей Google є свого роду відкритими дверима в інтернет і має величезний вплив у сфері реклами, - заявив представник Християнського інституту. - Компанія не може надавати особливі права на свободу слова світським організаціям, ігноруючи і дискримінуючи при цьому релігійні".

А, за словами директора Християнського інституту Коліна Ханта, Google демонструє абсолютно неадекватну і неправильну поведінку, називаючи зміст релігійної реклами проти абортів некоректним і при цьому рекламуючи порнографію.

Відзначимо, що компанія GoogleInc. - є лідируючою пошуковою системою в світі, яка, проте, неодноразово піддавалася критиці за упереджений підхід до проблем захисту життя і сімейних цінностей, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «На Google подали до суду за порушення прав віруючих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути