вівторок, 20 квітня 2010 16:29

На Франківщині річка стала чорною від нечистот

На Франківщині річка стала чорною від нечистот

У Павлівці Тисминецького району Івано-Франківської області тече чорна вода. Це сталося через черговий витік фільтрату, який стався на міському сміттєполігоні у Рибному під Івано-Франківськом.

У воду потрапило майже 4,5 кубометрів фільтрату. Нині аварію усунуто, але рештки нечистот й досі витікають у прилеглий до полігону ліс. Зі стічної канави потрапляють у річку Павлівка, яка протікає через Рибне Тисминецького району. Нею селяни змушені поїти худобу, користуватися у господарці.

Забруднено також частину лісів Майданського лісництва.

"Причиноо аварії стало переповнення збірників, у яких збирався фільтрат. Ситуацію погіршили дощі. Аварію нібито ліквідували, зробивши яму для прийому фільтрату, але нечистоти потекли й з неї. Відкачати фільтрат мали ще у березні", – сказав Gazeta.ua заступник начальник екоінспекції Михайло Чорній.

За словами екологів, канцерогени, які містяться у фільтраті й потрапляють у ґрунт, випалюють землю, вбивають усе живе у воді. Небезпечний він і для людини. Окрім важких хімічних сполук він містить і хвороботворні бактерії.

Міська влада лише після цього пообіцяла побудувати постійний трубопровід, через який би фільтрат відкачували на міські очисні споруди.

За словами міського голови Віктора Анушкевичуса, є два альтернативні проекти. Один – довжиною 8 км, інший – довжиною 14. Вартуватимуть півтора мільйони гривень. Таких грошей місто не має.

Винних у аварії обіцяють притягнути до кримінальної відповідальності. Якщо збитки перевищать 20 тисяч гривень, то справу передадуть до прокуратури.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Франківщині річка стала чорною від нечистот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути