Ексклюзиви
четвер, 19 серпня 2010 14:29

На Франківщині діти вчитимуться за інтернет-підручниками

На Франківщині діти вчитимуться за інтернет-підручниками
У Івано-Франківській області десятикласники братимуть підручники для навчання з мережі Інтернет, оскільки нові ще не надрукували.

Кошти на друк затрималися через несвоєчасно прийнятий бюджет. Електронні версії підручників для десятикласників будуть доступні на сайті Міносвіти.

У гірських регіонах області не усі середні навчальні заклади підключені до мережі. Однак начальник обласного управління освіти Зінаїда Болюк запевнила, що "вчителі знайдуть способи для вирішення проблеми".

"73% сільських шкіл підключені до інтернету, усі мають комп'ютери. Інше питання, що є школи, де інтернет дуже повільний. Проте вчителі знайдуть способи для вирішення цієї проблеми - в районах будуть методички, можна буде скачувати та роздруковувати ці підручники там, де є інтрнет", - сказала вона.

Як повідомили нам у прес-службі Івано-Франківської ОДА, губернатор Михайло Вишиванюк вирішить цю проблему у сільських школах до початку навчального року.

Є розпорядження про зведення підстанцій для забезпечення швидкісним Інтернетом шкіл на Прикарпатті.

В області функціонує 759 загальноосвітніх шкіл. Електронні версії підручників також можна знайти ще на кількох освітніх порталах.

За словами міністра освіти і науки України Дмитра Табачника, до листопада цього року усі школярі отримують безкоштовно підручники.

Раніше секретар Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Катерина Самойлик заявляла Gazeta.ua, що причиною такої ситуації з книжками є відмивання грошей попереднім урядом.

Як відомо, така ж невтішна ситуація із забезпеченням учнів підручниками спостерігається й у інших областях. Проблему обіцяють повністю вирішити до листопада.

Нагадаємо, через повернення до 11-річної системи середньої освіти, виникло ряд проблем. Серед яких також недостатня кількість місць у дитсадках.

Зараз ви читаєте новину «На Франківщині діти вчитимуться за інтернет-підручниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути