Ексклюзиви
неділя, 24 листопада 2013 19:51

На Євромайдані у Тернополі мікрофон бився струмом
10

Фото: Фото: Андрій ВАЦИК

Понад тисяча тернополян, незважаючи на дощ, прийшли 24 листопада на Театральний майдан, щоб висловити свою незгоду із призупиненням євроінтеграційних процесів в Україні.

О 12.00 тут почалася позачергова сесія міської ради.

"Тернопіль був у центрі національного відродження у 1980-х, 1990-х роках. Тут починались перші мітинги, знесення пам'ятників, звідси пішла хвиля по всій Україні. Тому ми не маємо права сьогодні мовчки сидіти перед телевізорами. Громадським спротивом маємо змусити парламент, уряд і президента завершити справу євроінтеграції", – сказав під час виступу міський голова Тернополя Сергій Надал.

Напередодні він зустрівся з молодіжними активістами та студентами, домовлялися, що захід пройде без партійної символіки. Попри це майдан рясніє прапорами опозиційних партій. Сесія прийняла звернення до керівництва держави з вимогами прийняти євроінтеграційні законопроекти і підписати угоду про асоціацію з ЄС. Молодіжний мер Тернополя пластун Любомир Шимків підходить до мікрофону і несподівано падає разом зі стояком, мов підкошений.

"Трішечки вдарило струмом", – пояснює. Розповідає про наміри молоді – розпочати з понеділка страйк у навчальних закладах, облаштувати на Театральному майдані наметове містечко.

"Приводьте своїх знайомих на Євромайдан, адже тільки разом ми – сила. Поширюйте серед знайомих прапори та стрічки із символікою Євросоюзу, прикрашайте ними свій одяг, робоче місце, під'їзди", – закликає присутніх Шимків.

Обіцяє збирати на Євромайдані тисячі студентів. Його єдиного з промовців проводжають тривалими оплесками. Особливо після інформації, що тернопільські студенти прийняли звернення англійською мовою до лідерів Європейських держав та президента США Барака Обами, що молодь виступає за євроінтеграцію і очікує підписання угоди про Асоціацію з ЄС. Ці звернення студенти вирішили розмістити на акаунтах голів держав у соцмережах.

Зараз ви читаєте новину «На Євромайдані у Тернополі мікрофон бився струмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути