субота, 14 червня 2008 16:31

На Донеччині стався викид сірчистого газу: 18 постраждалих

На ВАТ "Стирол" в Горлівці Донецької області при запуску після ремонту цеху з виготовленню сірчаної кислоти стався вся викид сірчистого газу.

Постраждали 18 людей, повідомили в прес-службі територіального управління Держгорпромнадгляду в Донецькій області.

За даними прес-служби, хвіст хмари осів на промисловий майданчик шахти "Олександр-Захід". 18 людей (чотири- з 4-ої зміни і 14 - з першої зміни) отримали отруєння середнього ступеня тяжкості. Всі вони госпіталізовані в лікарню м. Горлівка.

ТОВ "Концерн "Стирол" - найбільший в Україні виробник азотних мінеральних добрив, полістиролів і лікарських препаратів. У реєстрі акціонерів 90,394% акцій зареєстровано на номінального утримувача ТОВ Інвестиційна компанія "Стіролхімінвест". Главі наглядової ради Миколі Янковському належить 14,1904% акцій.

"Стирол" 1 червня 2008 року отримав в Європейській хімічній асоціації (ECHA, EuropeanChemicalsAgency) передреєстраційні номери на аміак, карбамід, нітрит і нітрат натрію, сірчану кислоту, стирол, формальдегід, пентан і ізопентан, а також на діоксид титану.

Сірчистий газ (двоокис сірі) - сильно отруйна речовина. Безбарвний газ задушливого запаху. Володіє подразнюючою дією (особливо в пароподібному, аерозольному стані), що виявляється на слизистих оболонках очей і верхніх дихальних шляхів. При дії на шкіру і слизисті оболонки в краплинно-рідкому стані виникають опіки з утворенням пухирів. Можливі рефлекторний спазм голосової щілини і асфіксія. У важких випадках розвивається токсичний набряк легенів (тривалий прихований період). Надає різносторонню резорбтивну дію: пригноблює окислювальні процеси в центральній нервовій системі, печінці; порушує вуглеводний і білковий обмін, що є, напевно, результатом ацидозу, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині стався викид сірчистого газу: 18 постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути