середа, 02 липня 2008 13:51

На Донеччині лютує сказ

Санепідемстанція Донецької області стурбована напруженою епізоотичною ситуацією щодо сказу в регіоні.

Як повідомила заступник головного державного санітарного лікаря Донецької області Тетяна Біломеря, за п`ять місяців цього року на території області зареєстровано 69 випадків сказу серед тварин, що на 20% більше, ніж за аналогічний період 2007 року (58 випадків).

"Найблагополучніша ситуація щодо сказу сьогодні склалася в містах Добропілля, Артемівськ, Костянтинівка, Красноармійськ, Харцизьк, а також у Волновахському, Краснолиманському, Олександрівському, Першотравневому районах, де зареєстровано по 4-7 випадків захворювань на сказ у тварин", - сказала Біломеря.

За її словами, випадки сказу реєструвалися серед собак – 39 випадків, кішок - 19, лисиць - 8, а також великої рогатої худоби – 3 випадки.

Біломеря відзначила, що 25-26 червня цього року в Тельманівському районі області були зареєстровані три випадки нападу вовка на жителів села Староігнатівка. Постраждалих від укусів хижака людей госпіталізовано до хірургічного відділення Тельманівської районної лікарні і одержують комплексне антирабічне лікування.

"Мисливці застрелили вовчицю, яка напала на людей і тварин. При дослідженні матеріалу від вовчиці в обласній державній ветеринарній лабораторії підтверджено діагноз "сказ", - відзначила Біломеря.

Вона наголосила, що зараз у селі Староігнатівка проводиться комплекс протиепізоотичних і протиепідемічних заходів, у районі посилено роботу зі скорочення чисельності диких і бродячих тварин, проводиться додаткова імунізація проти сказу домашніх і сільськогосподарських тварин.

"Фахівцями лікувальних установ і санепідслужби району проводяться подвірні обходи для виявлення осіб, які могли постраждати від вовчиці. З населенням проводяться розмови щодо профілактики сказу, розповсюджуються листівки з даної тематики", - додала заступник головного санлікаря області.

Біломеря також повідомила, що 2 липня в Тельманівському районі приступила до роботи бригада фахівців головного управління охорони здоров`я облдержадміністрації, обласної санепідстанції і обласного управління ветеринарної медицини, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині лютує сказ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути