четвер, 27 травня 2010 09:51

На Дніпрі затонув теплохід

На Дніпрі затонув теплохід

26 травня вранці на Дніпрі в районі села Келеберда Кременчуцького району Полтавської області затонув теплохід, що належить херсонському приватному підприємству.

Про це журналістам повідомила помічник кременчуцького транспортного прокурора Алла Вороненко.

З її слів, суховантажне судно прямувало з Комсомольська (Полтавська область) в Ізмаїл і везло залізорудні катуни з Полтавського ГЗК.

Як сказала Вороненко, посилаючись на капітана судна, теплохід натрапив на невідомий донний предмет в районі фарватеру (глибина 7 м) і отримав пробоїну корпусу з лівого боку днища (пошкодження пішло практично через все днище). Судно почало тонути. Капітан розвернув судно до берега, і його носова частина опинилася за 50 м від суші, але теплохід практично повністю затонув. Ніхто з екіпажу (4 людини) не постраждав.

Ведеться прокурорська перевірка і з'ясовуються причини аварії.

Фахівці прочісують за допомогою ехолота фарватер в районі катастрофи. Проводяться заходи щодо ліквідації наслідків аварії. Рух по Дніпру не зупинено, тому що судно затонуло досить далеко від фарватеру.

Як повідомлялося, 9 квітня на Дунаї в районі Відня український теплохід Знам'янка з 20 людьми команди на борту зіткнувся з болгарським круїзним лайнером Rousse. У результаті аварії лайнер завдовжки 113 метрів отримав пробоїну в носовій частині, вдаривши Знам'янку (32 м) в корму. Український корабель отримав пробоїну в кормовій частині. Удар був настільки сильним, що кільком туристам на борту лайнера довелося надати медичну допомогу, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпрі затонув теплохід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути