вівторок, 09 листопада 2021 17:45

На благодійному вечорі до Дня пам'яті жертв Голодомору у Львівській опері звучатиме симфонія Густава Малера

На благодійному вечорі до Дня пам'яті жертв Голодомору у Львівській опері звучатиме симфонія Густава Малера
Фото: Музей Голодомору

У Львові 20 листопада проведуть мистецький вечір "Що загинуло - воскресне" для благодійників основної експозиції столичного Музею Голодомору.

"До Дня пам'яті жертв Голодомору у Львівській опері звучатиме життєствердна та лірична симфонія №2 "Воскресіння" Густава Малера. Вперше хор та оркестр Львівської національної опери виконають цей монументальний музичний твір про життя, що стоїть вище смерті, про життя, що тягнеться вгору. Сам Густав Малер говорив про свою творчість так: "Мої симфонії – це події, які відбудуться в майбутньому". Музична концепція Другої симфонії - це певне пророцтво, що дає надію на відродження і відновлення незворотного", - повідомляє пресслужба Музею Голодомору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долучіться до спорудження меморіалу Голодомору: глава УГКЦ запрошує на благодійний вечір

На Люцернському фестивалі, одному з навійдоміших у світі фестивалів академічної музики, ця симфонія була блискуче виконана оркестром фестивалю під керівництвом диригента Клаудіо Аббадо: "У цьому музичному опусі композитор сміливого розмірковує над найгострішим питанням – життя і смерті, сенсу людського буття. Теми, що тривожили молодого митця, наділеного геніальною інтуїцією, є тонкими та вагомими водночас. Читаємо в його листах: "Навіщо ти жив? Для чого ти страждав?... Той, в чиєму житті хоч раз лунало це питання - має дати на нього відповідь".

Музей Голодомору запрошує стати учасником благодійного вечора та долучитися до кампанії творення основної експозиції Музею Голодомору.

Національний музей Голодомору-геноциду відкритили у Києві у серпні 2009 року. Перша черга зведена у 2008-2010 роках. 2010-го будівництво тимчасово зупинили через політичну позицію тодішньої влади.

Після Революції гідності відновили будівництво повноцінного сучасного музейного комплексу. Його планують відкрити 2023-го до 90-х роковин Голодомору.

Зараз ви читаєте новину «На благодійному вечорі до Дня пам'яті жертв Голодомору у Львівській опері звучатиме симфонія Густава Малера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути