пʼятниця, 05 листопада 2021 10:33

Долучіться до спорудження меморіалу Голодомору: глава УГКЦ запрошує на благодійний вечір

Долучіться до спорудження меморіалу Голодомору: глава УГКЦ запрошує на благодійний вечір
Глава УГКЦ закликає продовжити справу Митрополита Шептицького та довершити спорудження меморіалу. Фото: Фонд Музею Голодомору

Глава Української греко-католицької церкви, член Наглядової ради міжнародного благодійного фонду Музею Голодомору Блаженніший Святослав запрошує на благодійний вечір "Що загинуло - Воскресне".

Захід відбудеться 20 листопада у Львівській національній опері. Зареєструватися на подію можна за посиланням.

"Нарешті наш народ, наше суспільство, наша держава піднялися до величної і святої справи - спорудження меморіалу жертвам Голодомору. Українське суспільство, громада особливо відповідальні за побудову глибокої експозиції, яка би свідчила Україні і світові правду про геноцид нашого народу. Мій великий попередник, праведний Митрополит Андрей Шептицький під час цього голодомору звернувся до світової громадськості разом з галицьким духовенством прапам'ятним величним посланням: "Україна в передсмертних судорогах". І почав збирати необхідні засоби - харчі, для того щоби рятувати вмираючих", - зазначив Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ закликає продовжити справу Митрополита Шептицького для того, щоб можна було довершити спорудження меморіалу та формування експозиції.

"Ми покликані своїми внесками, своїми пожертвами долучитися до цієї святої справи. Я переконаний, що навіть вдовина лепта, складена на цю святу справу, спричинить те, що наше ім'я буде записане на небесах. Своїми пожертвами долучіться до спорудження цього важливого меморіалу, щоб урятувати пам'ять тих, у кого голод забрав життя", - додав він.

Долучитися до кампанії створення основної експозиції Музею Голодомору та стати учасником благодійного вечора можна, зробивши пожертву:

UA283226690000026003300440683

ЄДРПОУ 42325316

МФО 322669

Отримувач:

Благодійна організація "Міжнародний благодійний фонд Музею Голодомору"

Усі внески є частиною кампанії "Дорога до правди", а відтак, благодійники не лише одержують запрошення, а й статус: "Приятелі", "Друзі", "Партнери", "Співтворці" Музею Голодомору – і, відповідно до внеску, будуть пошановані у просторах подяки музею.

Благодійні внески за пакетом "Приятелі":

Внесок від 27 тис. грн (1 запрошення)/40 тис. грн (2 запрошення);

Внесок від 135 тис. грн;

Внесок від 375 тис. грн;

Благодійні внески за пакетом "Друзі":

Внесок від 675 тис. грн;

Благодійні внески за пакетом "Партнери":

Внесок від 6 млн 750 тис. грн;

Благодійні внески за пакетом "Співтворці":

Внесок від 27 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі відкрили пам'ятник "пароху концтабору Майданек" українцю Омеляну Ковчу

Національний музей Голодомору-геноциду - національний музей на Печерську в Києві. Присвячений злочину Голодомору-геноциду в Україні. Відкритий у серпні 2009 року.

Перша черга музею зведена у 2008-2010 роках. 2010-го будівництво було тимчасово зупинили через політичну позицію тодішньої влади. Після Революції гідності відновили будівництво повноцінного сучасного музейного комплексу.

Меморіальний комплекс відвідують офіційні делегації іноземних держав, тому що Національний музей Голодомору геноциду включений до Державного Протоколу та Церемоніалу України.

Експозицію можна буде побачити 2023 року. Її планують відкрити до 90-х роковин Голодомору.

Зараз ви читаєте новину «Долучіться до спорудження меморіалу Голодомору: глава УГКЦ запрошує на благодійний вечір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути