Ексклюзиви
четвер, 10 травня 2012 14:04

На 100-літровий казан борщу начистили 20 кілограмів картоплі
11

Фото: Фото: Лілія Пильник

На День Перемоги, 9 травня, у Конотопі на Сумщині пройшов фестиваль борщу. З нагоди свята на центральній площі Миру приготували два 100-літрові казани борщу. Частували ветеранів та усіх охочих.

"Наша команда варила традиційний український борщ. На 100-літровий казан використали аж 20 кілограмів картоплі. Борщ для нас — не новинка, адже учні нашого училища - професійні кондитери. Та страву такого великого об'єму все ж готували вперше, - розповідає директор конотопського профтехучилища Сергій Завалій, 47 років, - Наші учні намагаються брати участь в усіх заходах, які проводять у місті. Активно залучаємо молодь до творчості, тому практично жоден конкурс і концерт не відбувається без нас. Так щороку на Масляну в Конотопі робимо куліш. А фестиваль борщу — гарна нагода пропагувати українську кухню та культуру".

"До початку фестивалю встиг проїхатися конотопським трамваєм. Виглядало дуже затишно і сентиментально, бо складно в Україні знайти невелике місто, де є трамвайні колії, - каже ораганізатор фестивалю Юрась Красюк, - А коли вже зварили борщ, люди дуже дивувалися, адже пригощали ним не за гроші. Місцеві підходили і питали, скільки коштує порція, а отримувати її безкоштовно. У жюрі були ветерани війни та спеціалісти харчопрому з Конотопа. За минулий місяць ми провели три фестивалі борщу: в Конотопі, у Львові та Іллічівську, а 20 травня поїдемо у Чернівці."

Зараз ви читаєте новину «На 100-літровий казан борщу начистили 20 кілограмів картоплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути