Ексклюзиви
середа, 19 жовтня 2022 09:40

Спецтема: Війна Росії проти України

МЗС РФ "розганяє" брехливі заяви про ядерну зброю та війну в Україні

МЗС РФ "розганяє" брехливі заяви про ядерну зброю та війну в Україні
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 19 жовтня.

Посол Російської Федерації в Італії Сергій Разов поширив нову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у середу пресслужба ЦПД в Telegram.

"Енергетична криза в Європі, зокрема в Італії, стала наслідком дій влади, а не міфічних спроб Росії підірвати енергетичну безпеку", – проманіпулював заявою росіянин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські маріонетки намагаються фейками очорнити ЗСУ

Дезінформацію поширює також представник Міністерства закордонних справ РФ Костянтин Воронцов. Він заявив, що "безрозсудні артобстріли діючої Запорізької атомної електростанції з боку Збройних сил України були б неможливими без політичної підтримки, яку Україні надають країни Заходу".

"Саме вона створює у Києва хибне відчуття безкарності та провокує на дедалі небезпечніші авантюри", – ідеться у повідомленні.

Водночас у російському МЗС повідомили, що Росія начебто не погрожувала Україні ядерною зброєю. Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

"РФ Україні ядерною зброєю не погрожувала. Але серйозне занепокоєння викликали заяви Києва про можливість перегляду без'ядерного статусу України, що означало б спробу отримати ядерну зброю. Із урахуванням заяв Києва про необхідність превентивних ядерних ударів країн НАТО по РФ це категорично неприйнятно", – дезінформує вороже відомство.

17 жовтня російські терористи знову обстріляли підстанції критичної інфраструктури на підконтрольній Україні території. Унаслідок цього на захопленій ворогом Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі відключилась остання лінія зв'язку з енергомережею.

Російські ядерні терористи затримали та вивезли в невідомому напрямку начальника служби інформаційних технологій Запорізької АЕС Олега Костюкова та помічника генерального директора станції Олега Ошеку. Зараз про їхнє місце перебування та стан нічого не відомо.

Зараз ви читаєте новину «МЗС РФ "розганяє" брехливі заяви про ядерну зброю та війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути