понеділок, 17 жовтня 2022 09:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни відключили на ЗАЕС останню лінію зв'язку з енергомережею

Росіяни відключили на ЗАЕС останню лінію зв'язку з енергомережею
Терористи змінили тактику і зараз намагаються шантажувати Україну та весь світ ракетними обстрілами дистанційних підстанцій. Фото: t.me/energoatom_ua

Унаслідок обстрілу російськими військовими на захопленій ворогом Запорізькій атомній електростанції відключилась остання лінія зв'язку з енергомережею.

17 жовтня російські терористи знову обстріляли підстанції критичної інфраструктури на підконтрольній Україні території, повідомили в компанії Енергоатом. Через обстріл о 03:59 відключилася остання лінія зв'язку 750 кВ ЗАЕС – Дніпровська. У перехідному процесі через короткочасне зниження напруги відключався резервний трансформатор власних потреб ЗАЕС і відбувся запуск дизель-генераторів.

"Рашистські терористи змінили тактику і зараз намагаються шантажувати Україну та весь світ ракетними обстрілами дистанційних підстанцій, через які живиться АЕС", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банда Кадирова контролює частину ЗАЕС

Крім того, відключилася лінія зв'язку 750 кВ Південноукраїнська АЕС – Дніпровська, але без впливу на навантаження ПАЕС.

"Вкотре звертаємося до міжнародного співтовариства із закликом невідкладно вжити заходів для якнайшвидшої демілітаризації ЗАЕС, виведення з території станції та міста Енергодар усіх російських військових, та повернення Запорізької АЕС під повний контроль України заради безпеки всього світу", – наголосили в Енергоатомі.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Ґроссі зустрівся з президентом країни-агресорки РФ Володимиром Путіним. Зустріч відбулася у вівторок у Москві. Ґроссі зустрівся Путіним "у рамках зусиль щодо запобігання ядерній аварії в Україні".

Російські терористи викрали заступника генерального директора Запорізької атомної електростанції Валерія Мартинюка. Окупанти можуть катувати посадовця.

12 жовтня о 8:59 внаслідок ракетного обстрілу російськими військами була пошкоджена підстанція "Дніпровська" у Дніпропетровській області. В результаті аварійно відімкнулася лінія зв'язку 750кВ ЗАЕС – Дніпровська. Через це Запорізька АЕС знову повністю була знеструмлена. В автоматичному режимі увімкнулись дизель-генератори.

У питанні щодо створення захисної зони навколо Запорізької АЕС видно прогрес. Про це, повертаючись із поїздок до Росії та України, написав у Twitter генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Ґроссі.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни відключили на ЗАЕС останню лінію зв'язку з енергомережею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути