Ексклюзиви
вівторок, 18 жовтня 2022 10:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські терористи викрали працівників ЗАЕС

Російські терористи викрали працівників ЗАЕС
Про місце перебування та стан викрадених зараз нічого не відомо. Фото: t.me/energoatom_ua

Російські окупанти знову викрали працівників Запорізької атомної електростанції.

Учора, 17 жовтня, російські ядерні терористи затримали та вивезли в невідомому напрямку начальника служби інформаційних технологій Запорізької АЕС Олега Костюкова та помічника генерального директора станції Олега Ошеку, повідомили в Енергоатомі у вівторок. Зараз про їхнє місце перебування та стан нічого не відомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни відключили на ЗАЕС останню лінію зв'язку з енергомережею

"Звертаємося до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Ґроссі й усієї світової спільноти із закликом докласти всіх зусиль та задіяти всі можливі заходи для звільнення працівників ЗАЕС із полону російських терористів та сприяти їхньому поверненню до виконання службових обов'язків", – наголосили в Енергоатомі.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Ґроссі зустрівся з президентом країни-агресорки РФ Володимиром Путіним. Зустріч відбулася у вівторок у Москві. Ґроссі зустрівся Путіним "у рамках зусиль щодо запобігання ядерній аварії в Україні".

Російські терористи викрали заступника генерального директора Запорізької атомної електростанції Валерія Мартинюка. Окупанти можуть катувати посадовця.

12 жовтня о 8:59 внаслідок ракетного обстрілу російськими військами була пошкоджена підстанція "Дніпровська" у Дніпропетровській області. В результаті аварійно відімкнулася лінія зв'язку 750кВ ЗАЕС – Дніпровська. Через це Запорізька АЕС знову повністю була знеструмлена. В автоматичному режимі увімкнулись дизель-генератори.

У питанні щодо створення захисної зони навколо Запорізької АЕС видно прогрес. Про це, повертаючись із поїздок до Росії та України, написав у Twitter генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Ґроссі.

Зараз ви читаєте новину «Російські терористи викрали працівників ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути