четвер, 01 березня 2007 19:07

Московське метро на 3 місці в світовому рейтингу

Американська туристична компанія Virgin Vacations склала рейтинг 11 найкращих транспортних систем метро у світі.

Головними критеріями були протяжність ліній, інтенсивність руху, розмір пасажирського потоку, доступність інформації (зокрема про час прибуття наступного потягу), швидкість руху потягів, художнє оформлення станцій, комфортабельність, чистота і безпека.

Перше місце зайняло старе метро британської столиці London Tube. Воно є найбільшим у Європі. Функціонує з 1863 року. Протяжність його шляхів - 405 км, щорічно метро перевозить 976 млн пасажирів. По одній з його віток рухається потяг без машиніста на автоматичному управлінні. Як переваги метрополітену називаються комфортні сидіння, яскраві електронні табло і система магнітних карток, що дозволяє оплачувати проїзд навіть під час поїздки.

На другому місці опинилося паризьке метро, що відкрилося в 1900 році. Пасажирський потік паризької підземки - 1,365 млрд людей на рік. Протяжність шляхів - 215 кілометрів, які сполучають між собою 380 станцій. Серед переваг французького метрополітену - зручне і всеосяжне розташування станцій: практично від будь-якого місця в місті до метро треба пройти не більше 500 м. Відмічений також сучасний унікальний дизайн інтер"єру станцій і помірна вартість проїзду.

На третьому місці списку знаходиться московське метро. Воно є найшвидшим у світі - швидкість потягів досягає 120 км/г. Щорічно метрополітен перевозить 3,2 млрд пасажирів. Воно складається з 12 ліній, 172 станцій, а загальна протяжність рейкових трас - 285 км. У годину-пік інтервали руху потягів скорочуються до 90 секунд.

Четвертую позицію серед метро зайняла транспортна система іспанської столиці. П"яту - метро японського міста Токіо. 6 місце - у метро Сеула (КНДР), 7 місце дісталося Нью-Йорку, 8 - Монреалю (Канада), 9 - Пекіна, 10 - Гонконгу, 11 - Сан-Пауло.

За матеріалами NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Московське метро на 3 місці в світовому рейтингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути