субота, 04 серпня 2007 14:30

Мороз стверджує, що "регіонали" візьмуть участь в позачерговій сесії Ради

Голова Верховної Ради України 5 скликання, лідер Соцпартії України Олександр Мороз стверджує, що Партія регіонів готова взяти участь в позачерговій сесії парламенту, яка може відбутися наступного тижня.

"Я сьогодні розмовляв з Віктором Януковичем ще раз із цього приводу, і він ще раз підтвердив, що фракція (Партії регіонів) готова зайти в сесійну залу", - сказав він на прес-конференції в суботу в Києві по час перерви в роботі 13 з"їзду СПУ.

Мороз вважає, що якщо сесія і збереться, то доцільніше це буде зробити наступного тижня. За його словами, якщо сесія збирається у відповідній кількості депутатів, то вона може ухвалювати рішення.

Спікер парламенту відзначив, що сесія відбудеться в тому випадку, якщо уряд буде готовий розглянути ряд питань, зокрема, щодо реакції на рішення Конституційного суду по соціальних статтях бюджету. На його думку, на позачерговій сесії також можуть розглядатися питання зміни в Конституцію, зокрема, "в частині депутатської недоторканності".

В даний час парламент України на літніх канікулах, які повинні завершитися на початку вересня. Раніше Мороз підписував розпорядження про скликання позачергової сесії на 31 липня. Після переговорів на рівні керівників фракцій спікер переніс сесію на 7-10 серпня. Опозиція вважає нинішній склад Верховної Ради нелегітимним. У коаліції також немає повної згоди про скликання позачергової сесії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Мороз стверджує, що "регіонали" візьмуть участь в позачерговій сесії Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути