пʼятниця, 04 липня 2008 10:17

МНС радить українцям заклеїти скотчем скло і сховатися в підвалі

МНС радить українцям заклеїти скотчем скло і сховатися в підвалі

З 4 по 7 липня по всій країні оголошено штормове попередження. Як повідомили в Укргідрометцентрі, першими постраждають західні регіони, до яких негода прийде вже в ніч проти суботи.

Наступного дня під ударом стихії (синоптики попереджають про сильні грози, град і пориви вітру 15-22 м/с) опиняться північні, південні і центральні регіони. 6 липня погода повинна трохи налагодитися.

В Україні цього дня очікуються тимчасові дощі з грозами. На 7-8 липня дощі очікуються тільки в західних, а вночі - в східних регіонах. 8-го грози перемістяться на південні і центральні області.

Розгул стихії вже відчула на собі Москва і Московська область, де зливи затопили частину території. На деяких вулицях столиці через грози стався справжній потоп.

МНС попереджає: слід підготувати найнеобхідніші та цінніші речі, невеликий запас продуктів, питну воду, медикаменти, кишеньковий ліхтарик і переносне радіо на батареях. Перед штормовим попередженням у вас є можливість позбавитися від старих речей, які давно накопичилися, оскільки МНС радить обов"язково прибрати їх з двору і балкону, спиляти сухі дерева поряд з будинком, машину загнати в гараж.

"Речі, які стоять нестійко, потрібно переставити на підлогу, - говорить начальник прес-служби МНС Ігор Кроль. - Ліжко бажано відсунути подалі від вікна. Скло рекомендується заклеїти скотчем. По можливості потрібно перейти в міцну будівлю, сховатися в підвалі".

Українці з гумором сприймають такі поради. "Це ж не війна, а просто вітер. Візьмемо парасольки, та й підемо на роботу. Ну, може, машину в гараж зажену", - реагують кияни. А ось жителям західних областей, по яким минулого тижня пройшов буревій, не смішно.

"Жахливо боюся. Тоді після буревію нам відразу сказали, що вночі буде ще один, всі страшно перелякалися, благо, тоді сильно стихія не розгулялася. Навіть не знаю, що тепер буде", - сказала мешканка Львова.

Як повідомила начальник відділу метеопрогнозів Гідрометцентру України Людмила Савченко, штормове попередження оголошено у зв"язку з переміщенням активного фронту з заходу, передає "Комсомольска правда в Україні".

"Не дивлячись на негоду, вдень буде тепло - до 28 градусів. Лише 5 липня температура дещо знизиться в північних областях - до 18 - 23, а вночі до 11 - 17 градусів", - сказала вона, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «МНС радить українцям заклеїти скотчем скло і сховатися в підвалі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути