




На територіі київського Виставкого центру 5-8 вересня проходить Міжнародна агропромислова виставка "АГРО-2012".
У місці, яке в минулому було фонтаном, запустили рибу - осетрів, щук, веслоносів, декоративного коропа "КОІ", завезеного в Європу з Токіо 1956 році. Поруч у другому ставку плаває короп.
"Ми прийшли сюди півгодини тому, - розповідають Сергій, 28 років та 26-річний Руслан. - Половити рибу можна і з дев'ятої ранку. Хто зранку приходив, той забирав рибу собі. А ми ловимо і відпускаємо. Ось, за півгодини виловили порівну, по чотири штуки. О, клює!, - витягує п'яту рибу Руслан. На столиках під тентом розкладені правила любительського і спортивного рибальства. Порибалити півгодини коштує 10 гривень. Вудку видають на місці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київський губернатор агітував за ПР та "свого" кандидата на відкритті дитсадка
52-річний Анатолій Медик з "Погребищинського радгоспу" неподалік пропонує уху. Наливає її у пластикові пивні стакани. Маленький коштує 4 грн, великий - 8 грн. Посміхається і розповідає, що селище знаходиться за двісті кілометрів від Киева.
"Погребище, то не диво, там завжди свіженьке пиво, якщо гроші є в кишені, будете їсти пелемені", - примовляє.
Працює в рибгоспі з 1988 року.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я боротимуся за Партію регіонів й агітуватиму за неї в неробочий час - Присяжнюк
"Приїжджаємо кожен рік. Уху варю. Щоб була добра, треба гарно почистити рибу, вибрати жабри та чорну плівку зсередини, щоб не гірчила, - розповідає чоловік. - На відро не менше двох кілограм риби, будь-якої, але карась не вважають за рибу, навару мало. Краще толстолобік, щука... Амур не йде, дає гіркоту. Уха повинна бути клейка. У день можу й 40 літрів продати, та й то мало буде".
У відкритті виставки взяли участь президент Віктор Янукович та міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.
Коментарі
9