середа, 28 травня 2008 14:38

Міністр оборони Ізраїлю вимагає дострокової відставки прем"єра

Міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак вимагає від глави уряду Ехуда Ольмерта піти у відставку під тяжкістю підозр в корупції і погрозив інакше спровокувати дострокові вибори, вивівши свою партію "Авода" з складу правлячої коаліції.

"Прем"єр-міністр повинен відсторонитися від щоденного керівництва урядом", - сказав Барак на прес-конференції, яку транслювали в прямому ефірі центральні телеканали Ізраїлю.

Партія "Авода", яку очолює Барак, контролює другу за чисельністю фракцію Кнесета, забезпечуючи Ольмерту і його партії "Кадіма" підтримку парламентської більшості.

Лейбористи поставили під сумнів доцільність збереження альянсу з Ольмертом після публічного допиту американського бізнесмена Моріса Таланські, який проходить головним свідком в рамках поліцейського розслідування проти прем"єр-міністра.

Таланські напередодні визнав, що протягом півтора десятків років передавав Ольмерту конверти з тисячами доларів, які, як стверджує підприємець, йшли не тільки на фінансування політичної діяльності, але і на особисті потреби прем"єра - проживання у фешенебельному готелі Вашингтона, трансатлантичний переліт першим класом, дорогий сімейний відпочинок в Італії, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони Ізраїлю вимагає дострокової відставки прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути