пʼятниця, 27 липня 2007 19:16

Мінекономіки хвалиться скороченням обсягу тіньової економіки

Міністерство економіки констатує скорочення обсягу так званої тіньової економіки.

Про це сказано в повідомленні міністерства.

Зокрема, в 2006 році інтегральний показник рівня тіньової діяльності становив 27% офіційного ВВП, що на 2 процентних пункти менше від рівня тіньової економіки в 2005 році (29%).

Факторами, що мали вплив на скорочення рівня тінізації, Мінекономіки називає зменшення безготівкової складової в складі грошової маси, прискорення темпів росту депозитів фізичних осіб, підвищення якості статистичної інформації щодо обсягу роздрібного товарообігу й скорочення обсягу продажів споживчих товарів на неформальних ринках, удосконалення взаємодії контролюючих органів з метою виявлення схем відмивання доходів, отриманих незаконним шляхом, припинення надходження підроблених марок акцизного збору, проведення ревізій фінансово-господарської діяльності підприємств різних галузей.

За даними Мінекономіки, скорочення рівня тіньової економічної діяльності в 2006 спостерігалося в сільському господарстві (на 4 п. п. до 28%), промисловості (на 2 п. п. до 20%), у тому числі в машинобудуванні (на 6 п. п. до 19%), а підвищення рівня тінізації - у сфері операцій з нерухомістю (на 12 п. п. до 62%), страхуванні (на 10 п. п. до 53%), торгівлі автомобілями (на 13 п. п. до 26%).

Рівень тінізації залишається досить високим у будівництві (40%) і деревообробці (32%).

Раніше Міністерство фінансів заявляло про можливе введення на законодавчому рівні з 1 січня 2008 року механізму легалізації тіньового капіталу некримінального походження, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Мінекономіки хвалиться скороченням обсягу тіньової економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути