четвер, 21 вересня 2017 18:56

Микола Фощій готовий домовлятися з "Сухою Балкою"

Микола Фощій готовий домовлятися з "Сухою Балкою"

Перший заступник керівника Державної служби геології та надр України Микола Фощій обіцяє прийняти ініціативну групу мітингуючих працівників залізорудного комбінату "Суха Балка" та врегулювати питання продовження та видачі комбінату ліцензії на видобуток руди.

На третій день акції протесту шахтарів ПАТ "ЄВРАЗ Суха Балка" керівництво Держгеонадр України вирішив вислухати претензії мітингуючих і залагодити питання.

"Спробую це зробити завтра або сьогодні. Обов'язково приймемо, обов'язково вислухаємо. Я думаю, що, якщо будь-яких юридичних питань немає і все в рамках закону, звичайно, треба закривати ці питання, щоб вони не виникали в майбутньому", - сказав Фощій у телефонному коментарі нашому кореспонденту.

Чиновник пояснив, що не міг вийти до мітингувальників протягом двох діб після початку акції протесту, пославшись на примусове відрядження для проходження курсів підвищення кваліфікації.

"Я перебуваю на курсах підвищення кваліфікації, на які мене направили мимо моєї волі, не поставивши до відома. І я зараз варіюю між тим і іншим. Вчора я був на місці, на годину заїжджав на роботу. Ну не приймати ж всю делегацію цілком? Це не було б конструктивною розмовою", - сказав він.

Перший заступник керівника Держгеонадр пообіцяв посадити за стіл переговорів з ініціативною групою працівників "Сухої Балки" керівників профільних підрозділів та юристів для розроблення компромісу. Однак дав зрозуміти, що вирішення питання про продовження та видачу ліцензії на користування надрами знаходиться не в його компетенції. За його словами, рішення повинен приймати керівник Держгеонадр.

"Питаннями надрокористування займається Кирилюк Олег Васильович, на жаль. І я просто заручник ситуації, бо виконую обов'язки в його відсутність. Так, що більш аргументовано він відповість на всі питання. Я не компетентний приймати рішення з таких питань. У нас розподіл обов'язків. Мої напряму – чисто геологічні. Питання геоконтролю – Олега Васильовича. Він через пару днів буде і аргументовано відповість. Так як я, чесно кажучи, не володію ситуацією. В деталі і тонкощі питання з "Сухою Балкою" я не посвячений", - сказав Фощій.

Чиновник поінформував, що про мирної акції протесту шахтарів і про їх вимоги він повідомив Олегу Кирилюку, який на даний момент, за його словами, перебуває у закордонному відрядженні. У відповідь Кирилюк сказав, що після повернення в Україну він розбереться в ситуації.

"Він у курсі питання. Які команди своїм службам він давав, я не можу відповісти. Мені сказав, що повернеться і розбереться", - стверджує перший заступник Держгеонадр.

Разом з тим, Микола Фощій заявив про те, що він не причетний до силового розгону шахтарського мітингу співробітниками поліції. Хто викликав правоохоронні органи без його команди Фощій пообіцяв розібратися і повідомити ближче до вечора.

"Ці кроки я не робив, і крім мене такої команди ніхто не має права віддавати", - резюмував представник Державної служби геології та надр України.

Зараз ви читаєте новину «Микола Фощій готовий домовлятися з "Сухою Балкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути