пʼятниця, 18 січня 2008 15:18

МЗС Канади склав список країн, де застосовують тортури

Канадський МЗС включив США та Ізраїль в список країн, де ув"язнені ризикують піддатися тортурам. Окрім США та Ізраїлю, в списку фігурують Сірія, Китай, Іран, Афганістан, Мексика і Саудівська Аравія.

Згідно списку, в США застосовуються: ізоляція ув"язненого, утримання в"язнів голими, позбавлення сну і засліплення ув"язнених за допомогою яскравого світла або зав"язування очей.

Представники США та Ізраїлю рішуче спростували факти застосування тортур. Співробітник посольства Ізраїлю в Канаді заявив, що посол чекає від канадської влади виключення його країни з документа.

Канадська влада спробували пом"якшити реакцію на документ Ізраїлю і США, які є союзниками Оттави. За словами представника міністерства, список "не відображає погляди і політику держави", оскільки є лише частиною роз"яснювального курсу про тортури для канадських дипломатів.

Документ був помилково переданий незалежній організації "Міжнародна амністія", як матеріали по позову, поданому правозахисниками проти уряду Канади. "Міжнародна амністія" звинувачує Оттаву в неприпустимому відношенні до ув"язнених в Афганістані, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Канади склав список країн, де застосовують тортури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути