понеділок, 16 лютого 2009 10:49

Microsoft за творця вірусу дасть 250 тисяч доларів

Microsoft за творця вірусу дасть 250 тисяч доларів
Компанія Microsoft оголосила, що заплатить 250 тисяч доларів тому, хто знайде творця вірусу Downadup/Conficker . Відтоді, як в жовтні минулого року цей вірус почав гуляти по Інтернету, він встиг заразити, за деякими даними, до 12 мільйонів комп"ютерів. Як вважають в Microsoft, творець вірусу винен в скоєнні злочину.

"Людей, які пишуть ці шкідливі програми, потрібно притягати до відповідальності", - вважає Джордж Статакопулос з Microsoft. У інтерв"ю Бі-бі-сі він сказав, що компанія "Не готова сидіти склавши руки та допускати подібну діяльність". "Наше послання дуже просте - хто б не заподіяв серйозну шкоду нашим клієнтам, ми зробимо все можливе, щоб допомогти з його арештом", - додав Статакопулос.

Downadup/Conficker атакує комп"ютери і комп"ютерні мережі, на яких не встановлені останні латки для Windows. Вірус можна підчепити в Інтернеті або через пристрої USB, що використовуються для перенесення інформації з комп"ютера на комп"ютер. Потрапивши в комп"ютер, вірус встановлює систему самозахисту, що дуже ускладнює процес його видалення з диску. Вірус також здатний прораховувати імена користувачів та паролі. Фахівці-комп"ютерники рекомендують ускладнювати паролі для захисту від Downadup/Conficker, змішуючи заголовні та рядкові букви та цифри.

За матеріалами Би-би-си, Rokf.ru

Зараз ви читаєте новину «Microsoft за творця вірусу дасть 250 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути