вівторок, 20 травня 2014 12:19

Мешканця штату Міссісіпі посадять на 25 років за отруйні листи Обамі

Мешканця штату Міссісіпі посадять на 25 років за отруйні листи Обамі
lenta.ru

Мешканець штату Міссісіпі був засуджений до 25 років тюремного ув'язнення після того, як визнав себе винним у відправленні листів з отрутою президентові Бараку Обамі, сенатору та судді.

Джеймс Еверетт Датчке із Тупело був ув'язнений в квітні минулого року.

Датчке визнав себе винним у приготуванні отрути та розсилці отруйних листів з погрозами Обамі, сенатору штату Міссісіпі Роджеру Уіккеру та судді Седі Холланд.

У підсумку тільки суддя отримала один з листів. Поштова служба США перехопила відправлення, адресовані Обамі і Уіккеру.

Спочатку за підозрою в розсилці листів з отрутою був затриманий 45-річний співак, "двійник Елвіса Преслі" Пол Кертіс. Ніяких слідів рицину в будинку Кертіса виявлено не було, і в ході подальшого розслідування правоохоронні органи вийшли на слід Датчке, який був поверхнево знайомий з співаком.

Датчке - колишній інструктор по бойовим мистецтвам - свою причетність до розсилання листів з рицину спочатку категорично заперечував. Проте в ході обшуку в спортзалі, де він раніше працював, була знайдена захисна маска зі слідами рицину і його ДНК.

Крім того, слідство встановило, що він тричі купував через інтернет боби рицина, які є сировиною для виробництва отрути, а також цікавився технологією виготовлення.

Протиотрути від рицину не існує, однак до летального результату ця отрута може призвести тільки в тому випадку, якщо потрапляє в організм через дихальні шляхи і в певній концентрації. Рицин, який містився в листах, відправлених президенту США, сенатору Міссісіпі та судді, за даними джерел у спецслужбах, не міг заподіяти реальної шкоди здоров'ю.

Зараз ви читаєте новину «Мешканця штату Міссісіпі посадять на 25 років за отруйні листи Обамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути