середа, 11 червня 2008 17:27

Меркель: Європі потрібне власне рейтингове агентство

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила упевненість в тому, що Європа потребує власного рейтингового агентства. Вона також вказала на необхідність посилення європейського впливу при виробленні правил, що діють на світовому фінансовому ринку. Це побажання Меркель висловила в інтерв"ю британським ЗМІ, передає Reuters.

За словами канцлера Німеччини, Європа досягла певної економічної незалежності, створивши внутрішній ринок і ввівши єдину європейську валюту (євро), проте правила на світовому фінансовому ринку як і раніше "диктують англосакси". Меркель підкреслила, що в середньостроковій перспективі Європі необхідно буде створити рейтингове агентство, що діє, оскільки процвітаюча валютна система єврозони досі не отримала достатнього впливу на правила, керуючі фінансовими ринками. Вона також вказала на те, що необхідно ясно визначити принцип незалежності Європейського центробанку, щоб зміцнити довіру до євро, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Меркель: Європі потрібне власне рейтингове агентство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути